dinsdag 13 november 2012

Green flower power (stap voor stap)

Tijd voor een nieuwe blog :)
Zoals jullie zien heb ik de lente op mijn nagels gelakt aangezien het buiten nogal somber is, vrolijke nagels dus deze keer.
Hoe ik ze gemaakt heb zal ik in deze post uitleggen.



Wat heb je nodig:

* Acryl verf kleuren wit, geel, donker groen

* dotting tool

* dun kwastje

* lichte glitterlak (Essence special effect topper 08.night in Vegas)

* licht groene lak (Herome 182 banda bou)
 





Kwastje
Dottingtool middel groot



















Je begint met de glitterlak, deze breng je aan over de hele nagel, ik heb gekozen voor een "fijne" glitter die niet teveel aanwezig is maar toch een leuk effect geeft. Dit is dan het resultaat:






Als deze laag goed droog is kunnen we verder.
Maak dan met je licht groene lak een schuine French manicure, de schuine lijn is dan het lijntje waar je de bloemen op kan maken, je kan dus zelf kiezen of je hem "hoog" of "laag" aanbrengt, het is maar net waar je de bloemen hebben wil.






Het is heel belangrijk om deze laag ook goed te laten drogen omdat we hierna doorgaan met de verf, is de laag niet goed droog en maak je een schilder foutje dan beschadig je ook de lak als je de verf met water eraf wil halen.
Als de lak goed droog is kun je beginnen. Met de kwast doop je in de witte verf en breng je in het midden van je nagel (op de lijn) een stip aan, vanuit deze stip werk je iets naar boven zodat er een lijntje ontstaat, dit is misschien even oefenen maar als je het een paar keer hebt gedaan heb je de slag te pakken. Op die manier maak je dan 5 bloemblaadjes met in het midden een vrije ruimte (voor de kern van de bloem)
Aan de 2 zijkanten van de nagel maak je een halve bloem, het is dus belangrijk dat je de bloemen niet te groot maakt anders passen ze er niet op.





De volgende stap is de kern van je bloemetjes, deze maak je met de gele verf, dip de punt van je kwast in de verf en vul de rondjes in het midden van je bloemetjes in.

De één na laatste stap zijn de groene blaadjes, deze maak je met de donker groene verf, eigenlijk net zoals je de witte bloemblaadjes hebt gemaakt. Ik heb gekozen voor 3 blaadjes bij de middelste bloemen, en 2 bij de bloemen aan de zijkant van de nagel.

Als laatste brengen we wat vrolijke stippen aan op de tip van de nagels, hoeveel en waar maakt eigenlijk niet zoveel uit, ik heb er zelf 4 gedaan.

En dan zijn we alweer klaar met dit als resultaat





* Vergeet niet je nagels goed af te lakken met een top coat! Verf was je er namelijk zo weer af onder de kraan en dat zou zonde zijn van alle moeite! *

Dat was het weer voor deze keer, volgende keer weer een nieuwe stap voor stap nail art :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten