woensdag 21 november 2012

One stroke French manicure (stap voor stap)




Vandaag een nieuwe techniek, de one stroke. Met deze techniek is het mogelijk om de meest mooie en leuke ontwerpen te maken. Ik heb voor vandaag gekozen voor een makkelijke nail art, handig om te oefenen, om de techniek onder de knie te krijgen.





Wat heb je nodig voor deze nail art? :

* blauwe en witte (of kleur naar keuze) acrylverf
* Fijne glitter nagellak (Essence topper 08. night in Vegas)
* dottingtool om steentjes op te pakken
* nagel kwastje
* steentjes 


Nagelkwast


Zorg er als eerste voor dat je een goede base coat gebruikt, deze geeft bescherming aan je nagel en zorgt ervoor dat de verf niet in je nagel trekt, bij eventuele foutjes is de nagel ook makkelijker schoon te maken dmv een watje en water.
Als je base coat droog is kunnen we beginnen. 
One stroke is een techniek waarbij je 2 kleuren op je kwast aanbrengt en deze tegelijk gebruikt voor een speciaal effect. 
Doop 1 klein stukje van de kwast in de ene kleur, en doe hetzelfde met de andere kant. Je kwast zou er dan zo uit moeten zien. 






als de verf niet gelijk goed op de kwast blijft zitten, of niet goed uitsmeert kun je altijd even op een papiertje strijken zodat de 2 kleuren vloeiend in elkaar overlopen. 

Als de kwast goed in de verf zit begin je op de helft van de nagel en maak je om en om strepen naar de tip van de nagel, Je kan dan gelijk zien of je voldoende verf op je kwast hebt, aangezien het wel dekkend moet zijn. Als je te weinig verf hebt aangebracht blijf je deze stap herhalen tot je wel tevreden bent. 
blijf om en om strepen trekken tot je aan het eind van de nagel bent, en doe dit bij alle nagels. 

Dit is dan je resultaat

Ik heb daarna her en der op de blauwe streepjes was fijne glitters aangebracht voor een kleine glinstering. 

Volgende stap zijn de steentjes, deze kun je heel makkelijk pakken met een dottingtool, zorg dat de punt van de dottingtool een beetje vochtig is en je zult merken dat het steentje eraan blijft plakken. 

Maak dan met je top coat een klein stipje waar je het steentje hebben wil, en leg in dat natte stipje je steentje. Dit herhaal je bij alle nagels die je wilt voorzien van een steentje. 

Laatste stap is dan aflakken, zorg dat je een goede laag base coat over de verf aanbrengt, doe je dit niet dan zal de nail art niet blijven zitten. Lak ook goed over het steentje zodat deze goed vast zit. 

En als je dit alles hebt gedaan is dit het resultaat! simpele maar leuke nail art :) Succes!!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten